İmplant Tedavi

Günümüzde diş implantları, tartışmasız olarak doğal dişlere en iyi alternatiftir. Geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberindegetirir.

Bugün implantın, 21. yüzyılda üzerinde en çok çalışılacak olan diş tedavi şekli olduğu anlaşılmaktadır. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir.

 

İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplantlar; tek diş kayıplarında, boşluğun iki yanındaki sağlıklı dişlerin protez (köprü) yapımı için aşındırılmasının arzu edilmediği durumlarda; çenelerin en arkasındaki diş kayıplarından doğan boşlukların hareketli protez (takıp-çıkarmalı damak) ile tedavi edilmesinin istenmediği durumlarda ; tamamen dişsiz çenelerde, kemik iyice silikleştiğinde ve hareketli protezin (takıp-çıkarmalı damak) yapılmasının ve kullanılmasın mümkün olmadığı durumlarda hastalarımızın genel sağlığı cerrahi müdahaleye elverişli ise ve çenelerde implantın yerleştirilebileceği miktarda kemik mevcutsa dental implantlar uygulanabilir. Genel sağlık durumu implant cerrahisine müsade eden, ağız sağlığı ve bakımı iyi durumda olan, kullnılan malzemeye allerjisi olmayan ve çenelerde implantın yerleşimi için yeterli fiziki altyapının bulunduğu veya sağlanabildiği herkese implant uygulanabilir.

Diş İmplantlarının Ömrü Ne Kadardır?

Diş implantlarının ömrü normalde bir doğal dişim ömrü kadardır. İmplantların tarihçesine baktığımızda, geçmiş implantların aşağı yukarı bugünkü modern implantların 20-30 senelik bir mazisi vardır. Demek ki ölçülebilen süre bu kadardır. 20-30 yıllık implantlar hala ağızda sağlam olduguna göre iyi bakıldığında hasta implantını kalan ömrünün sonuna kadar kullanabilir.

İmplantların ağızda kırılması pek mümkün değildir. Titanyumdan yapıldığı için kırılma problemi yaşanmaz.Doğal dişlerin çürüme, diş eti hastalığı gibi sorunları vardır, implantlarda ise çürüme görülmez metal olduğundan ama diş eti hastalığı doğal dişlerdeki gibi sık olmasa da görülür.

Bunun da tek nedeni bakım eksikliğidir. Nasıl dişlerine iyi bakmayan kişinin dişleri çürüyüp, diş eti hastalığı da olabiliyorsa, doğru bakım ve temizlik yapılmazsa implant kullanırken de diş eti hastalığı olabilir.