Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür.
Dişlerin doğal renkleri yıllarla, dış etkenlerle koyulaşır. Muayenehanede veya evde yapılabilen diş beyazlatma işlemi ile dişler 2-10 ton açılarak tatmin edici bir beyazlama ve güzel bir gülüş elde edilir. Bleaching işlemi mutlaka profesyonel kontrol altında uygulanmalıdır.
Dişlerde iki çeşit renklenme oluşur:
İç renklenme: Dişin içine nüfuz etmiş ve fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.
Dış Renklenme: Diş yüzeyine sigara, çay, kahve kola gibi boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diştaşı temizliği ve sonrasında bu lekelerden kurtulmak mümkündür.
Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu sebeple ne tip bir tedavi yapılması gerektiğine diş hekiminizin karar vermesi en doğrusudur.
Diş beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gereken konular:
- Dişetlerini dikkatli bir şekilde korumak
- Kullanılan ilacın yoğunluğu ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması (bleaching jelleri farklı oranlarda carbamid peroksit içermektedir).
Diş beyazlatma işlemi esnasında veya daha sonra bazı kişiler hafif bir hassasiyet şikayetinde bulunurlar. Bu hassasiyet 1- 3 gün arasında tamamen kaybolacaktır. Önemli olan uygulanan tedavinin gerektirdiği adımların eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir. Diş beyazlatma işlemi dişhekimleri tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir metodudur.